C.S.F.R. Amsterdam Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E.

Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E., het trots hoofdstedelijk dispuut van C.S.F.R. en is in 1958 opgericht. Het is een christelijke studentenvereniging op gereformeerde grondslag. Op dit moment bestaat het uit een hechte en enthousiaste groep van ongeveer vijftig leden bij wie amicaliteit en studiekarakter hoog in het vaandel staan.
De C.S.F.R. onderscheidt zich van andere christelijke studentenverenigingen in Amsterdam doordat het naast de Bijbel, borrels en studentikoziteit ook een studiekarakter heeft. Dit is te zien in de acht thema-lezingen en in de studiekringen met onderwerpen zoals politiek, apologetiek, muziek en filosofie. Doordat het dispuut onderdeel is van de landelijke C.S.F.R., worden leden ook landelijk geïnstalleerd en zijn er conferenties samen met de andere C.S.F.R.-disputen.

Interesse?
Heb je interesse in de vereniging? Je kunt het hele jaar door langskomen. Het leukst is om de introductieweek – eind augustus – mee te lopen. De introductieweek is bedoeld om Amsterdam, het dispuut en je mede aspirant-leden te leren kennen. Voor meer informatie kan je op onze website (csframsterdam.nl) terecht!

Ook in andere steden!
Behalve in Amsterdam, zijn er ook C.S.F.R.-disputen in Delft, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Eindhoven-Tilburg, Utrecht en Wageningen. De contacten tussen de disputen vinden vooral plaats tijdens landelijke conferenties.

IFES
Tevens is het dispuut Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. verbonden met de overkoepelende christelijke studentenbeweging IFES-Nederland (International Fellowship of Evangelical Students) en de OCSVA (Overleg Christelijke Studentenverenigingen Amsterdam). Daarnaast bestaan er banden met ISMA (International Student Meetingpoint Amsterdam).

Website: www.csframsterdam.nl