Ichthus Leiden

Ben je universitair of HBO student? Ben je christen of heb je affiniteit met het christelijk geloof? Wil je tijdens je studententijd het gezelschap van een kleine groep christenen van gevarieerde achtergrond? Op zoek naar Bijbelstudie en gezelligheid zonder te veel opsmuk? Dan is Ichthus iets voor jou!

Ichthus is een kleine vereniging van christelijke studenten (uit alle hoeken van het Nederlandse christendom) die wekelijks bijeenkomt op woensdagavond. Ichthus is een plek waar vriendschappen ontstaan, waar gezelligheid heerst en waar we ook buiten de woensdagavond om leuke dingen met elkaar doen. Dat we een christelijke vereniging zijn, houdt in dat we meer willen leren over God en ons leven met Hem en elkaar. We willen hierin groeien, ervan getuigen, en genieten van wat onze studententijd te bieden heeft. Woensdagavond eten we altijd eerst met elkaar, met de hele vereniging of in kleine kringen. Na het eten hebben we meestal Bijbelstudie in deze kringen; andere avonden blijven we bij elkaar voor bijvoorbeeld een lezing, een sportavond of een praise. De avond wordt altijd afgesloten met een gezamenlijke borrel. Naast de woensdagavond hebben we door het jaar heen ook verenigingsweekenden, studiekringen, een gala en activiteiten met andere (Ichthus)verenigingen.

Interesse?
Kom vooral een keer langs! Gasten zijn altijd welkom. Twee van de drie weken komen we op woensdag vanaf 18:00 bijeen op Plexat (Oude Singel 152). De derde week eten we in kringen bij een verenigingslid thuis. Wil je meer informatie of ons laten weten dat je een keer langs wilt komen, stuur dan de abactis een mailtje (abactis@ichthusleiden.nl).

Lid worden kan het hele jaar door.

Voor nieuwe leden en geïnteresseerden aan het begin van het collegejaar organiseren we in september enkele kennismakingsavonden. Ook tijdens de EL CID, de introductieweek van de Universiteit en Hogeschool Leiden, zijn wij open. Je kunt ons dan bezoeken op de informatiemarkten, of gewoon in onze stek op Oude Singel 152. Als je nog een slaapplaats nodig hebt, mail vooral de commissie (elcid@ichthusleiden.nl) en zij zullen wat voor je regelen.

Geen vereniging, wel Bijbel?

Wil je geen lid worden van Ichthus, maar wil je wel met andere studenten je verdiepen in bijvoorbeeld zingeving, God of de Bijbel? Dan zou de Connectkring iets voor jou kunnen zijn.
Met de Connectkring kom je eens in de paar weken bijeen met een klein aantal zoekers, christenen of simpelweg geïnteresseerden, om je samen te verdiepen in een onderwerp waar je als groep benieuwd naar bent. Na een avond of vijf (over 3-4 maanden verspreid) kun je als groep besluiten of je hiermee verder wilt gaan.

Website: Ichthus Leiden