Ichthus Nijmegen

Vereniging

Ichthus heeft ongeveer 35 leden die allemaal actief zijn in de vereniging. Hierdoor kent iedereen elkaar en zijn we een hechte, gezellige groep studenten met diverse studierichtingen, persoonlijkheden en verschillende kerkelijke achtergronden. We zijn erg betrokken met elkaar, waardoor er vaak mooie vriendschappen ontstaan. We hebben bewust geen ontgroening (of iets wat daarop lijkt) of vaste instroommomenten: je bent altijd welkom!

Activiteiten

Dinsdag is onze vaste verenigingsavond. De ene week houden we kring, waarbij vaste groepjes samen eten, Bijbelstudie houden, bidden en zingen. De andere week hebben we een gemeenschappelijke avond, met de hele vereniging. Deze hebben wisselend geestelijke, wetenschappelijke en maatschappelijke thema’s. Daarnaast zijn er algemene ledenvergaderingen (ALV’s) en ontspannende avonden. Zo hebben we de ene week een Tweede-Kamerlid op bezoek, terwijl we de keer erna een talentenjacht organiseren of een ethische discussie houden.
Hiernaast hebben we veel ‘losse’ activiteiten, zoals samen schaatsen, iemand helpen verhuizen of chillen op het strand. Als hoogtepunten van het jaar gelden natuurlijk het introweekend, kerstdiner, gala en de diesweek. Ook hebben we af en toe activiteiten met de andere Ichthusverenigingen in het land en met IFES, zoals sporttoernooien en conferentieweekenden. Je hoeft natuurlijk niet met alles mee te doen: wij bieden het aan en je kiest zelf welke activiteiten je aanspreken en waar je aan mee wilt doen. Via de wekelijke digitale nieuwsbrief (de wakemail) en deze website blijf je op de hoogte.

Kortom, Ichthus is een mix van gezelligheid, verdieping en een breed scala aan activiteiten. Ichthus: geloof in je studententijd!
Spreekt dit je aan? Kom dan een keertje langs!

Website: Ichthus Nijmegen