VGSTwente

Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente is een hechte, actieve vereniging van ongeveer 90 hbo- en wo-studenten. Het doel van de VGST is om een christelijke inhoud te geven aan het studentenleven. Dat houdt praktisch in dat we om de week bijbelstudie houden, toerustende lezingen hebben, ons in groepen verdiepen in onderwerpen buiten onze studie èn lezingen houden. Zo ontwikkel je samen met andere christenen je geloof en je kijk op de wereld.

Gelukkig zijn we niet alleen maar serieus. De wekelijkse sociëteit in café De Pijp is daar een goed voorbeeld van: hier kun je onder het genot van een biertje genieten van gesprekken over geloof, maatschappij of studie, ludieke acties of gewoon van de sfeer en de mensen. Ook worden er onder andere vaak feesten georganiseerd, gaan we eens per jaar liften naar een exotische bestemming binnen West-Europa, houden we een gala, een kleinkunstavond en hebben we een aantal verenigingsweekenden. Tevens zul je op het PaasCongres en amicale feesten vaak mensen van andere VGS/GSV-verenigingen tegenkomen.

Daarnaast leer je natuurlijk enorm snel veel mensen kennen, zijn er in Enschede ruimschoots – zeer betaalbare – kamers en heb je altijd een excuus om je niet teveel met je studie bezig te houden. Wil je meer weten of een keer langskomen op onze sociëteit of meelopen met een student? Je bent altijd welkom!

Website: VGST