Écht alles uit je studententijd halen? Borrelen én discussiëren, feesten én verdiepen? VGSU, de leukste christelijke studentenvereniging van Utrecht, is een gezellige vereniging waar alles samenkomt en het studentenleven pas echt begint!

Studentikoos
‘Genieten van het studentenleven’ heeft een centrale plek op de VGSU. Wekelijks wordt er tot diep in de nacht geborreld in onze sociëteit aan de Oudegracht en met regelmaat zijn er feesten, biercantus en tal van ludieke acties. Je kunt je aansluiten bij een (gemengd of ongemengd) dispuut of met je eigen jaargroep de rivaliteit aangaan met een andere jaargroep. Met haar 100 leden is de VGSU een kleinschalige vereniging, en is de kans dus groot dat je altijd met een bekende een biertje kunt drinken aan de bar.

Christelijk
Juist in je studententijd is geloven meer uitzondering dan regel en wordt je dagelijks geconfronteerd met vragen en twijfels. Het geloof kent een centrale plek op de VGSU, samen denken we na over onze rol als christelijke student in Utrecht en op de Universiteit. Zo sta je met je bijbelkring in een kleine en vertrouwde omgeving stil bij de rol die God speelt in je leven en is er ruimte voor bijbelstudie, gebed en discussie. Voor een goed gesprek over je geloof kun je bij de VGSU altijd terecht!

Verdiepend
Alle leden van de VGSU studeren aan de universiteit. De VGSU organiseert maandelijks lezingen en tal van andere avonden die je de kans bieden verder te kijken dan je eigen studiegebied. Daarnaast is er bij de VGSU de mogelijkheid om plaats te nemen in diverse commissies en besturen. Ervaring opdoen binnen of buiten je interessegebied, je hebt er nu de tijd voor! Verder moeten er natuurlijk studiepunten gehaald worden, binnen de VGSU bestaat dan ook de mogelijkheid tot studiebegeleiding door ouderejaars en studiegenoten.

http://vgs-nederland.nl/vereniging/VGSU/